GL Schwaden

Kuollut 15.02.2022.Nimi GL Schwaden Omistaja Sanchez, VRL-10533
Rotu Holsteiner Rekisterinumero VH05-044-2004
Skp, Säkä, Väri Tamma, 163cm, rn Maahantuoja Malin Goffman, Saksa
Syntymäaika 20.07.2008   (6v. 20.11.2008) Painotus, ko Esteratsastus, 160cm


Anna on luonteeltaan hieman äksyilevä ja tammamainen, mutta ratsuna kuitenkin tasainen ja harkitseva.Sukutaulu

Isä
Discothek evm
hol, 166cm, rt
Isän isä
Wohlriechend evm
hol, 164cm, trt
Isän isän isä
Fitfyfirst evm
Isän isän emä
Henriethal evm
Isän emä
Wertlos oder Leblos evm
hol, 165cm, vprt
Isän emän isä
Mister Jack evm
Isän emän emä
Lorenka GER evm
Emä
GL Sonnen Aufgang evm
hol, 163cm, rt
Emän isä
Betrug evm
hol, 160cm, prn
Emän isän isä
Capt. Schwimmel evm
Emän isän emä
Beatricelle evm
Emän emä
GL Wagemutig evm
hol, 158cm, mrn
Emän emän isä
Awakening evm
Emän emän emä
Pusskert GER evm


Isä Discothek oli hieno saksalaissyntyinen ori, joka pitkäaikaisen omistajansa mukaan muistutti paljon enemmän koiraa, kuin hienoa, näyttävää oria. Luonteeltaan yllättävän tasainen, nöyrä ja oppivainen ori, jätti jokaisen kilpakumppaninsa otollisissa olosuhteissa taakseen, mutta jota yllättävän paljon häiritsivät erilaiset sadeilmiöt. Kenttäratsuna siipiäänkin kokeillut ori valitettavasti pian siirtyikin pelkästään rataesteisiin, sillä kuraisuus ja märät olosuhteet saivat tämän melkein raivonpartaalle - tai ainakin seisomaan paikalle erittäin kurjan näköisenä. Hänen omistajansa onkin joutunut rakentamaan oman huoneen orin loimille, sillä tämä on erittäin kylmän arka. Jälkeläisilleen hän on enimmäkseen jättänyt periyttämättä tätä harmittavaa luonteenpiirrettä, sen sijaan jättäen jälkeensä erittäin näyttäviä ja varmajalkaisia hyppääjiä. GL Schwaden on orin 6. jälkeläinen.

Wohlriechend oli erittäin hyväluontoinen saksalainen ori, jolta onnistui niin sirkustemput kuin esteiden hyppääminen. Suurilla merkeillä varustettu ori oli näky millä tahansa kisakentillä puhtaiden ja laadukkaiden askellajien, kuin myös loistavan hyppytekniikkansa takia ja hänet jätettiinkin verrattain nuorella iällä siitosuralle. Omistajaperheen nuorin tytär ei suinkaan halunnut orin vain keskittyvän siitokseen vaan pian hän jo harrastikin leikkimielisesti tämän korkeiden esteiden ylittäjän kanssa temppuilua sekä oikeastaan mitä tahansa lajia, joka tytön päähän pilkahti. Jälkeläisilleen hän on harmillisesti jättänyt periyttämättä suuret merkit, mutta sen sijaan jokaisessa hänen jälkeläisessään näkyy varmat askeleet ja puhdas hyppytyyli, unohtamatta oikein loistavaa luonnetta. Ori on tähän mennessä jättänyt jälkeensä 10 jälkeläistä.

Englantilainen täysiverinen, Fiftyfirst, on suuremman luokan kenttähevonen, jolta ei luonnetta puutu. Tämä tummanrautias ori on kisannut kenttäratsastuksen korkeimmassa luokassa, sekä hypännyt myös suuria rataesteitä. Luonteeltaan kaikkien käsiteltävissä, mutta ratsastettavuudeltaan vaativa ori jätti jälkeensä erittäin vakuuttavaa jälkeä. Melkein jokaisessa kisassa, johon hän osallistui, hän sijoittui parhaiden joukkoon ja hakipahan hän myös muutamat voittoruusukkeetkin. Jalostuksessa erittäin runsaasti käytetty ori onkin haluttu näky kenttäratsujen sukutaulussa, sillä jok'ikinen hänen jälkeläisistään on osoittanut ruusukehain merkkejä.

Kaunis holsteintamma Henriethal on hienosta estesuvusta oleva tamma, joka on kyllä ratsukoulutettu, mutta jota on käytetty pelkästään siitokseen. Luonteeltaan yhteistyökykyinen ja äidillinen tamma on ollut aivan omassa elementissään siitostammana. Hän huolehtii varsoistaan erittäin tunnollisesti, olematta kuitenkaan ylisuojelevainen mitä tulee ihmisiin. Hyvän tiinehtyvyyden sekä säännöllisten kiimojen takia musta tamma onkin ollut erittäin kysytty nimi siitoshevosten sukutauluissa, sillä siitosmateriaalia hän on nimenomaan jättänyt jälkeensä. Jälkeläisiä hänellä on tähän päivään mennessä 11.

Wertlos oder Leblos on sukunsa yllättävän tasainen hevonen, joka ei toisaalta ole koskaan loistanut, muttei myöskään kenenkään odotuksia jättänyt täyttämättä. Kaunis saksalainen tamma on kisannut 150cm:n esteluokissa tasaisilla suorituksilla, joista ei puutu tyyliä eikä tekniikkaa. Kuitenkin erittäin varovainen hyppytyyli, sekä riskinottamisen vähyys tekevät tästä tammasta hevosen, joka ei ole parhaimmillaan tiukissa finaaleissa ja joka on jäänyt tämän takia monesti pois kirkkaimmilta mitaleilta. Tamma jätettiinkin suhteellisen nopeasti rentoon kotikäyttöön, kiertäen alueellisia kisoja ennen kuin hän siirtyi täyspäiväisesti siitokseen. Hänen jättämät varsansa ovat useimmiten olleet selväpäisiä kisahevosia, joista tammat aina tuntuvat keskinkertaisilta, kun taas ori ovat sitten aivan toista luokkaa. Varsoja hän on saanut 6.

Irlannissa syntynyt täysveriori Mister Jack on kenttähevosten aatelia: ori, joka tuli ja voitti melkeinpä kaiken mihin osallistui. Suurella hyppykyvyllä, sekä lennokkailla ja tasaisilla liikkeillä varustettu ori oli kiiltävän mustan peitinkarvansa takia mitä mahtavin näky kisakentillä, viilettäessään ensin esteillä, minkä jälkeen hän esiintyi kauniisti koottuna kouluratsastusareenalla. Luonteeltaan hieman hankalampi ori oli erittäin machomainen, näyttäen kaikille, että hän on tallin pääjehu eikä näin ollen sietänyt ollenkaan toisia oreja. Tammoille hän kyllä aina jaksoi lirkutella, satoi tai paistoi! Siitosorina hän sitten olikin valitettavan vaatimaton matalan tiinehtymisprosentin takia, mutta ne muutamat varsat, jotka hänestä irti saatiin, ovat olleet suhteellisen menestyksekkäitä. Varsoja orilla on 4.

Lorenka GER, saksalaista syntyperää oleva tamma, oli vakuuttavaa jälkeä kenttäratsastuksen parissa tekevä tamma. Voikon värinsä ansiosta hän jäikin erittäin monen katsojan sekä tuomarin mieleen ja hänen edistystään ja vastoinkäymisiään seurattiin erittäin innoissaan. Kimppaomistuksessa oleva tamma kisasikin ehkä hieman liian pitkään, sillä hänen kilpauransa loppui hankositeen osittaiseen repeämiseen, näin ollen laittaen tamman lopulliselle kevyelle käytölle. Tamman siitoskäyttöön laitto oli pienen taistelun takana, mutta onnistui yhden osakkeen omistajan ostaessa muiden osakkeet tammasta. Tamma onkin ollut erittäin hyvä periyttäjä, vaikka hän ei ole hienoa väriään yhdellekään varsoistansa jättänyt. Varsoja hänellä on 8.


Emä GL Sonnen Aufgang oli kilparatsuksi povattu tamma, joka kaikkien epäonneksi mursi vasemman takajalkansa laitumella erittäin pahasti nuorena. Jalka vaivasi tammaa pitkään ja näin ollen hän jäi hyvän sukunsa puolesta pelkkään siitoskäyttöön. Tamma osoitti koulutuksessa suurta lupausta esteratsastuksessa, vaikka luonteeltaan tämä rautias jätti erittäin paljon toivomisen varaa. Hänellä oli niin hyviä kuin huonoja päiviä ja huonoina päivinä sen sai tuta jokainen, joka edes kehtasi häneen päin vilkaista. Ensimmäisen kerran tiinehtyessään, hänestä kuitenkin kuoriutui suorastaan leppoisa tamma, joka ei olisi pahaa tehnyt kärpäsellekään ja näin ollen, hänet pistettiin suoraan siitostamman virkaan. Varsansa huolella hoitava tamma onkin jättänyt jokseenkin hankalaluonteisia, mutta ei kuitenkaan mahdottomia jälkeläisiä, joista jokaisella on kapasiteettia esteratsastukseen.

Betrug oli pienestä koostaan huolimatta erittäin kyvykäs ori, joka kilpaili 160cm:n radoilla ja olisipa hänellä ollut sopivan ratsastajan löytyessä ollut rahkeita jopa korkeampiin luokkiin. Tulisella luonteella, hyvällä hyppytyylillä ja elastisilla liikkeillä varustettu ori oli suorastaan unelma ratsastaa, mutta aivan kamala hoitaa. Mikään ei kelvannut tälle herkkikselle ja hänellä oli kaikenlisäksi erittäin paljon asiaa. Hän hirnui, hörisi tai kiljahteli tallissa, useimmiten aivan yksistään ilman kenenkään provosointia. Ori päätettiinkin ruunata yhden siitoskauden jälkeen, sillä hänen ääntelynsä tuli aivan mahdottomasti, eikä hänellä tuntunut liikkuvan päässä enää mitkään muut kuin tammat. Yllättäen hän on jättänyt jälkeensä suorastaan lössyköitä oreja, kun taas tammat ovat perineet hänen tulisen asenteensa.

Tämän ruunikon nähdessään olisi varmaankin punainen meri väistänyt. Capt. Schwimmel oli suuri, 175cm korkea ori, jonka asenne täytti suurimmankin maneesin ja jonka liikehdintä veti puoleensa jok'ikisen katseen. Näyttävä ori ei kisannut kovinkaan paljoa, mutta silloin kun hän kisasi, hän niitti mainetta ja kunniaa estekentillä. Äkillinen hankosidevamma kuitenkin pisti orin siitoskäyttöön ja näin ollen tuolloin 10-vuotias ori on ehtinyt vaikuttamaan jo jonkin aikaa jalostuksessa. Hyvä rakenne, suhteellisen yhteistyökykyinen luonne sekä selvästi periytyvä hyppykyky ovat tehneet orista halutun nimen jokaisen estehevosen suvussa. Orin kyvyt siitosorina ovat olleet erittäin vakuuttavat, onhan hänellä jo nelisenkymmentä jälkeläistä!

Jos haluat hevosen, joka on tulta ja tappuraa on suvusta löydyttävä nimi Beatricelle. Tämä musta tamma olisi varmaankin pistänyt matalaksi jokaisen vuoren, joka hänen tielleen asettui, sen vertaa luonnetta hänestä löytyi. Tamma on melkein orimainen käytökseltään ja ulkonäöltään vähintään yhtä huomattava, minkä takia häntä onkin ollut hieman hankala käyttää siitoksessa. Kisauransa hän päätti 12-vuotiaana kenttäratsastuksen parissa, jonka jälkeen hän varsoi 6 varsaa, joista jokaisella on ollut huomattavia asenneongelmia tekemisessä. Vaikka hänen varsansa ovat kyvykkäitä, heidän luonteensa usein jättävät erittäin paljon parantamisen varaa.

Kutsumanimellä Possu varustettu tamma GL Wagemutig oli kutsumanimensä mukaan erinomainen rehunkäyttäjä, jonka päällimäiset ajatukset olivat aina keskittyneenä ruokaan. Pienellä koolla varustettu, utelias tamma, oli kuitenkin esteratsuna oikea ruutitynnyri. Ratsastajalta ei vaadittu muuta kuin yksi pieni virhe ja tamma ampaisi radan läpi kuin raketti, ratsastajan pystyessä vain ohjaamaan. Radalta tullessa tamma oli kuitenkin aina rauhallinen, sillä hän tiesi pääsevänsä syömään heiniä. Rakenteeltaan erittäin neliömäinen tamma jätti toivomisen varaa ulkonäössään, mutta liikkeet hänellä olivat yllättävän hyvät ja elastiset - hän kävi jopa kiertämässä jonkin verran kouluratsastuskenttiä! Varsoillensa hän on onneksi jättänyt possumaiset piirteensä periyttämättä, mutta hyvä rehunkäyttökyky on onneksi periytynyt eteenpäin.

Tulinen englantilainen täysiveri ori Awakening oli nuoruudessaan laukkaratsu, mutta tämän ura jäi erittäin lyhyeksi. Pian ori olikin uudelleenkoulutettu kenttäratsuksi ja siinä ori löysi vihdoin kutsumuksensa päihittäen jokaisen kilpailijansa. Omistajansa silmäteränä ori kiersi myös näyttelyitä ja menestyikin niissä oikein hienosti, osittain kauniin punaisen rautiaan karvapeitteensä, mutta suurimmaksi osin hyvän rakenteensa takia. Luonteeltaan yhteistyökykyinen, mutta malttamaton ori pysyi samaisella omistajalla koko ikänsä ajan ja siitosurallaan häntä käytettiin erittäin säästeliäästi, minkä takia hänestä on jäänyt vain 10 varsaa. Hän on periyttänyt hienoa rakennettaan, sekä suhteellisen hyvää luonnetta, jättäen jälkeensä suorituskykyisiä kilpahevosia.

Pusskert GER on hienosta suvusta oleva ruunikko estetamma, joka lyhyen kisauransa aikana käväisi jopa olympiaratsastuksessa ratsastajansa kera. Tamma jäi kuitenkin melko pian pelkästään siitokseen tämän hyvän suvun takia ja näin ollen häntä ei nähty olympialaisten jälkeen enää kilpakentillä. Luonteeltaan leppoisa tamma onkin toiminut emätammana oikein esimerkillisesti, hoivaten varsansa huolella ja varmasti, ja hänestä on jäänyt yllättävän hyväluonteisia jälkeläisiä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tamma on jättänyt jälkeensä tähän mennessä 7 varsaa ja on tälläkin hetkellä kantavana, jatkaen hyviä sukulinjojaan periyttäen tasapainoista rakennettaan sekä potentiaaliaan.

© Meiju K, kiitos!


Jälkeläiset

Syntynyt Skp Virallinen nimi Isä Omistaja Saavutukset
08.03.2009 Tamma Sterblich Barrier Disturbed GER raza -
01.07.2013 Tamma Jacquiline LIN Jelmer Nero rebely +50 ERJ sijoitusta

Kadonneet jälkeläiset:Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

ERJ sijoituksia 80

11.08.13 - 160cm - 5 / 30 - Jadessa Warmbloods
19.08.13 - 160cm - 5 / 30 - Wiesehain
20.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Kisakeskus Rehberg
20.08.13 - 160cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
21.08.13 - 160cm - 4 / 40 - Joogin Suomalaiset
21.08.13 - 160cm - 4 / 30 - Kisakeskus Rehberg
21.08.13 - 160cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
22.08.13 - 160cm - 3 / 30 - Rêve de Haussea
22.08.13 - 160cm - 5 / 30 - Kisakeskus Rehberg
22.08.13 - 150cm - 3 / 34 - Kilpailukeskus Reale
22.08.13 - 150cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
23.08.13 - 160cm - 5 / 50 - Shontelle
23.08.13 - 160cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
24.08.13 - 160cm - 1 / 30 - Solo
26.08.13 - 160cm - 6 / 50 - Hex Sporthorses
27.08.13 - 160cm - 1 / 30 - Solo
28.08.13 - 160cm - 3 / 30 - Solo
28.08.13 - 150cm - 1 / 40 - Joogin Suomalaiset
30.08.13 - 160cm - 1 / 30 - Kirbera
17.09.13 - 150cm - 4 / 30 - Underground
22.09.13 - 150cm - 1 / 30 - Underground
22.09.13 - 160cm - 4 / 30 - November Wind
23.09.13 - 160cm - 4 / 30 - November Wind
25.09.13 - 150cm - 1 / 30 - Solo
26.09.13 - 150cm - 2 / 30 - Solo
29.09.13 - 160cm - 3 / 30 - Underground
29.09.13 - 150cm - 1 / 30 - Underground
30.09.13 - 150cm - 3 / 30 - Underground
01.10.13 - 160cm - 1 / 30 - Susiraja
02.10.13 - 150cm - 3 / 30 - Underground
03.10.13 - 160cm - 4 / 30 - Susiraja
04.10.13 - 150cm - 4 / 30 - Underground
05.10.13 - 160cm - 2 / 30 - Underground
08.10.13 - 160cm - 2 / 30 - Underground
08.10.13 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses
15.10.13 - 160cm - 1 / 40 - Cheval Delamer
16.10.13 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses
18.10.13 - 160cm - 5 / 40 - Carbon Sporthorses
18.10.13 - 160cm - 6 / 40 - Cheval Delamer
18.10.13 - 160cm - 3 / 40 - Tackleberry

 

20.10.13 - 150cm - 2 / 40 - Marvellous Herrings
21.10.13 - 150cm - 2 / 40 - Domenica Estate
22.10.13 - 160cm - 4 / 30 - West Coast Warmbloods
22.10.13 - 150cm - 3 / 30 - Nonshein
23.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Nonshein
23.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Nonshein
23.10.13 - 160cm - 3 / 30 - West Coast Warmbloods
23.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Joogin Suomalaiset
23.10.13 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
24.10.13 - 160cm - 2 / 30 - Navelina
24.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Joogin Suomalaiset
25.10.13 - 150cm - 2 / 30 - West Coast Warmbloods
25.10.13 - 150cm - 2 / 30 - Solo
25.10.13 - 160cm - 1 / 30 - West Coast Warmbloods
25.10.13 - 160cm - 5 / 30 - West Coast Warmbloods
26.10.13 - 160cm - 4 / 30 - Navelina
26.10.13 - 150cm - 5 / 29 - Demo Yozora
27.10.13 - 160cm - 5 / 30 - Joogin Suomalaiset
28.10.13 - 160cm - 4 / 30 - Joogin Suomalaiset
28.10.13 - 160cm - 4 / 30 - West Coast Warmbloods
28.10.13 - 160cm - 1 / 30 - West Coast Warmbloods
28.10.13 - 150cm - 4 / 30 - Nonshein
01.11.13 - 150cm - 1 / 30 - Wezenlijk
01.11.13 - 160cm - 4 / 30 - West Coast Warmbloods
02.11.13 - 160cm - 2 / 30 - West Coast Warmbloods
03.11.13 - 150cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
04.11.13 - 160cm - 1 / 30 - West Coast Warmbloods
04.11.13 - 150cm - 5 / 30 - Wezenlijk
04.11.13 - 160cm - 5 / 30 - West Coast Warmbloods
06.11.13 - 150cm - 3 / 30 - Wezenlijk
07.11.13 - 150cm - 1 / 40 - Joogin Suomalaiset
07.11.13 - 160cm - 1 / 30 - West Coast Warmbloods
07.11.13 - 160cm - 3 / 30 - West Coast Warmbloods
09.11.13 - 160cm - 5 / 30 - West Coast Warmbloods
11.11.13 - 150cm - 3 / 40 - Joogin Suomalaiset
15.11.13 - 150cm - 5 / 40 - Joogin Suomalaiset
17.11.13 - 150cm - 1 / 40 - Joogin Suomalaiset
19.11.13 - 150cm - 2 / 40 - Joogin Suomalaiset
28.02.14 - 160cm - 19 / 280 - DST (ERJ Cup)
31.05.14 - 160cm - 20 / 213 - Rumour Ponies (ERJ Cup)


Valmennukset ja päiväkirja

00.00.0000 - päiväkirja


Tämä on virtuaalihevonen.
This is a sim-game horse.
Ulkoasu © jjens. tekijänoikeudet
Horse pictures © vibaja