Navelina Sporthorses

Esittely

Navelinan tallialue sijaitsee yhden Espanjan suurimman kaupungin, Valencian, laitamilla, mistä on hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin ja lentokentälle. Valencia on tunnetusti loistavaa appelsiinien viljelyseutua, ja talli saikin nimensä sen vieressä olevalta viljelypalstalta, jonne Navelinan hevoset tuppaavat karkailemaan aina välillä. Ainakin hevosilla on vitamiinien saanti kohdallaan.

Kilpatallin alueelle mahtuu kaksi tallirakennusta, joista toinen on orien ja toinen tammojen käytössä. Talleja yhdistää niiden välissä oleva maneesi, jonne kummastakin tallista on oma sisäänkäyntinsä. Omistajan ollessa hyvätuloinen, on hänellä myös varaa ylläpitää ruohopohjaista estekenttää, jota lämpimän ilmaston takia joudutaan kastelemaan päivittäin. Toki pihalta löytyy myös tavallinen hiekkapohjainen kenttä.

Hevoset pääsevät nauttimaan ulkoilmasta suuriin tarhoihin, joihin on tietysti asennettu automaattiset vesipisteet sekä katokset, joihin pääsee aurinkoa piiloon. Kesäkaudella hevoset lasketaan laiduntamaan naapuritilamme suurille laitumille.


Henkilökunta

Sanchez saa ilokseen todeta omistavansa huippukilpureita täynnä olevan tallin jo 25 vuoden iässä. Hän on piin kova bisnesnainen, mutta samalla myös todellinen hevosihminen. Nainen rakastaa esteratsastusta, minkä takia myös tallin hevosten painotteisuus kuvastaa hänen intohimoaan. Paperihommien lomassa hän pyrkii ratsastamaan aina joitakin hevosia päivässä.

Fabio ja Fernando ovat veljekset, joiden elämät ovat pienestä pitäen liikkuneet hevosten ympärillä. Veljeksistä nuorempi, iältään 27-vuotias Fabio, on Navelinen yksi hevosten kouluttajista ja ratsastajista. 29-vuotias Fernando puolestaan toimii tallimestarina ja pitää huolen siitä, että tallin aikataulut pitävät kutinsa ja hommat todella tulee hoidetuiksi.

Lara on ikään kuin Sanchezin huolehtivainen isosisko, jolla on samanlainen huumorintaju ja tismalleen samanlainen intohimo esteratsastukseen. Ei siis ole ihmekään, että kolmekymppinen nainen toimii Navelinassa ratsuttajana. Hän on myös erittäin taitava käsittelemään hevosia maasta käsin, joten hänelle on annettu vastuuta nuorten hevosten koulutuksessa.

Peréz käy aina pyydettäessä valmentamassa ja ratsastamassa Navelinan hevosia. Mies on erittäin itsevarma niin hevosten kuin ihmistenkin suhteen, vaikka jälkimmäinen saattaa välillä aiheuttaa tuskastumista muissa. Hevoset hän kuitenkin ottaa tosissaan, joten kukaan ei pane pahakseen vaikka Perés heitä valmentaisikin. Pian neljäkymmentä täyttävä mies osaa asiansa ja tietää, että muut tietävät sen myös.

Rosalinda, Alberto, Zigor ja Evelia ovat tallin ja hevosten hyvinvoinnin tukipilareita. Kolmenkympin hujakoilla olevat Rosalinda ja Alberto ovat täyspäiväisiä tallityöntekijöitä, joiden lisäksi heitä auttelee tallin isähahmo Zigor. Zigorilla on kuitenkin vastuullaan myös hevosten kengittäminen. Evelia on eläinlääkärien parhaimmistoa! Nainen on ikuinen kaksvitonen, eikä ole suostunut paljastamaan oikeaa ikäänsä.