Navelina Sporthorses

Tomahawk Tonic

Tomahawk Tonic, "Tomppa"
Hannoverori
172cm, ruunikko
Syntynyt 14.04.2012   Australia
8v. 14.10.2012

Omistaja Sanchez, VRL-10533
Maahantuoja D. O'Conner, Australia
Rekisterinumero VH13-011-0286

Esteratsastus taso 160cm


Sukutaulu

Isä
Screamworks evm
hann, 175cm, m
Isän isä
Won't Stop evm
hann, 174cm, mrn
Isän isän isä
Don Juan II evm
Isän isän emä
Shut Up! evm
Isän emä
Sleazy Remix evm
hann, 166cm, m
Isän emän isä
Roll Wid Di Don evm
Isän emän emä
Wedding Crashes evm
Emä
Wonderland evm
hann, 170cm, trn
Emän isä
Supernatural evm
hann, 171cm, prt
Emän isän isä
Put It On You evm
Emän isän emä
My Generation evm
Emän emä
Past Lives evm
hann, 168cm, rn
Emän emän isä
Dirty Love evm
Emän emän emä
Super Ex evm

Tomahawk Tonicin suku on täynnä melkoista yllättäjää, varsinkin isän puolelta. Jo oriin itsensä isäpapan kohdalla ei ole koskaan ollut suuria odotuksia, vaikka yllättäjäsuvusta onkin peräisin. Kuitenkin Screamworks kulkee isiensä jalanjäljissä, nuorena se suorastaan häpäisi kaikki nuorten hevosten luokat ja laatuarvostelut, mutta tämä hevonen vanheni kuin hyvä viini. 14-vuotiaana se valittiin edustamaan kotimaataan Australiaa Olympialaisiin. Siihen mennessä ori oli näyttänyt kyntensä 170cm kansainvälisillä esteradoilla melkein jokaisella mantereella.

Ori kuitenkin vain toisti oman isänsä tarinan, sillä Won't Stop oli niin kauhealuontoinen hannoverherra yhdistettynä suureen kokoonsa, ettei sitä kukaan uskaltanut käsitellä - saatikka ratsastaa. Se sai jo tappotuomion, kunnes löytyi ihminen, joka pärjäsi sen kanssa. Luottamuksen ollessa täydellisyyteen hiottu, tämäkin ori meni ja yllätti kaikki: se kahmi kansainvälisiltä 160-170cm radoilta ykkössijoja kuin lantakasa keräsi kesäisin kärpäsiä. Ja sen isä Don Juan II oli ollut samanlainen yllättäjä - hevonen, johon ei koskaan uskotta, josta ei koskaan tullut mitään ja joka loppujen lopuksi periytti yli sata jälkeläistä miltei siitosmatadorin tavoin ympäri maailmaa.

Isän puolen tammoista sen sijaan ei ole paljon kerrottavaa, koska jokainen tammoista on ollut hyvää sukua, helppo ja miellyttävä käsitellä, perusratsutettu, muttei koskaan kilpaillut. Sen sijaan siitostammoina ne ovat loistaneet ja sitä hommaa koko pienen ikänsä tehneet. Kellään isän puolelta ei ole mitenkään "Uuh-mama"-huippusukua, vaan jokainen hevonen on joko täysin tuntemattomasta tai "ihan ok"-suvusta peräisin. Sen vuoksi orien yllättäjät olivatkin todellisia yllättäjiä ja nostivat isiensä ja varsojensa nimeä ihmisten tietoisuuteen melkoisella vauhdilla.


Tomahawk Tonicin emän suku sitä vastoin on maailmankuulua, huippusuosittua sukujuurta, jotka ovat aktiivisessa jalostus- ja kilpailukäytössä huolimatta siitä, ovatko ne pärjänneet kilpailuissa itse, vaiko eivät. Monet tammoista, kuten Wonderland ja Past Lives, ei ole nähnyt kilparatoja, hyvä jos on edes satulaan tutustunut, mutta silti niistä peräisin olevat varsat menevät, varsinkin Australiassa, kuin kuumille kiville - ihan vain niiden huipputunnetun estesuvun vuoksi.

Kilparadoilla menestyneet oriit, varsinkin emän isä Supernatural, ovat muuttaneet ympäri maailmaa siitosoriin uransa perässä. Supernatural löytyy tällä hetkellä Saksasta, jossa se astuu vielä kaksi kautta, jonka jälkeen se onkin ostettu Tanskaan astumaan muutaman kauden ajaksi. Supernatural tosin onkin menestyksekkäästi kilpaillut korkeilla kansainvälisillä radoilla ja periyttää kompaktia kokoa ja rakennetta - ei siis ihme, että se on suosittu. Toki siitä myös odotettiin jo varsasta asti paljon, koska se on niin huippuhyvästä suvusta, eli juuri päinvastoin, kuin mitä Tomahawk Tonicin isän suvusta.

Emän suvun tammoista My Generation taitaa olla ainoa, joka on koskaan käynyt kilpailuissa, tosin sekin on ollut tilan tyttären ratsastamana, 90cm seuratasolla Australiassa. Sen sijaan tamma oli hyvin tunnettu jalostuspiireissä, koska se on periyttänyt kaikille 11 varsalleen äärimmäisen hyvää kestävyyttä ja rauhallista luonnetta. Rauhallisuus on tullut varsojen luonteissa esiin varsinkin kisapaikoilla, joissa ne ovat kaikki saaneet kehuja äärimmäisen hyvistä hermoistaan.

Emän puolen suvun oriit ovat myös hyvillä pisteillä kantakirjattuja ja näyttelyissäkin pärjänneitä yksilöitä. Mistään huuhaa-suvusta ei siis Tomahawk Tonicin kohdalla voida puhua.


© Chao, kiitos!