Navelina Sporthorses

Symphony Soldier

Symphony Soldier, "Symppis"
Hannovertamma
165cm, punarautias
Syntynyt 09.06.2012   USA
8v. 09.12.2012

Omistaja Sanchez, VRL-10533
Maahantuoja Creg Glasgow, USA
Rekisterinumero VH13-011-0349

Esteratsastus taso 160cm

 


31.12.2017 ERJ-I palkittu (106p.)

 


Sukutaulu

Isä
Whisper War evm
hann, 167cm, m
Isän isä
Interloper evm
hann, 166cm, m
Isän isän isä
Risky Business evm
Isän isän emä
Angel With a Shotgun evm
Isän emä
Diamonds Are Forever evm
hann, 160cm, trt
Isän emän isä
Forever Is a Long Time evm
Isän emän emä
Safety Zone evm
Emä
Vegas Skies evm
hann, 159cm, prt
Emän isä
Intoxicated GER evm
hann, 161cm, rt
Emän isän isä
High Hopes in Velvet Ropes evm
Emän isän emä
Trading Yesterday evm
Emän emä
That '70s Song evm
hann, 162cm, prn
Emän emän isä
The Cab evm
Emän emän emä
Living Louder evm

i. Hieno, musta hannoverori, Whisper War on varmasti tunnettu sen näyttelymenestyksen ansiosta Euroopassa. 167cm korkea ori on kantakirjattu I-palkinnolla ja jalostuspuolella se onkin todella kysytty. Ei orin meriitit kuitenkaan pelkkiin näyttelykehiin ole jäänyt. Se kilpaili menestyksekkään uran esteratsastuksen parissa kotimaassaan Saksassa. Aina kasvattajansa luona asuneelle orille hankittiin huippukilpailija ja -valmentaja, joiden kunniaksi voidaan ratsupuolen menestys laittaa. Whisper War on nimittäin luonteeltaan melko äkkipikainen ja sähäkkä, ja jonka maastakäsinhallintaan tarvitaan vähintäänkin pari ihmistä kerralla. Tähän mennessä ori on jättänyt jälkeensä kolmisenkymmentä jälkeläistä, joista jotkut ovat pärjänneet upeasti esteratsastuksessa, mutta joista jotkut orijälkeläiset on täytynyt ruunata nopeasti niiden hankalan luonteen takia.

ii. Whisper Warin tavoin myös Interloper oli ylväs musta hannoverori. Pojalleen ihailtavan rakenteensa periyttänyt ori oli itsekin palkittu monissa kissanristijäisissä, mutta myös kotimaansa Saksan kaikista arvokkaimmissa tilaisuuksissa. Kantakirjaan orille merkittiin I-palkinto. Interloper jäi eläkkeelle kansainvälisiltä esteradoilta jo varhaisessa yhdeksän vuoden iässä. Belgiassa sattuneen tapaturman jäljiltä orin vasemman takajalan jänne ei koskaan parantunut, eikä ori näin ollen koskaan tehnyt paluuta. Omistaja oli kuitenkin tyytyväinen, sillä olihan ori hieno pihakoriste, puhumattakaan lupaavan siitosorin uran alusta. Interloper periytti parillekymmenelle jälkeläiselleen hieman hermoheikkoa luonnetta, mutta samalla ihailtavaa rakennettaan.

iii. Tummanruunikko hannoverori Risky Business sai nimensä englantilaisen omistajansa epävarmuuden mukaan: orin vanhemmat eivät nimittäin olleet mitään kiiltokuvahevosia, jotka olisivat menestyneet kilparadoilla. Rickystä koulittiin kuitenkin melko varma suorittaja ja se pärjäsinkin esteillä suhteellisen hyvin. 168cm korkea ori hyppäsi Englannin radoilla 120cm korkeita esteitä ja saipa se alleen myös muutaman startin kenttäratsastuksessa. Jälkeläisiä orille jäi jälkeen yhdellä kädellä laskettava määrä, ja joiden kilpaurat olivat hyvin vaihtelevia. Kaupaksi orin jälkeläiset kuitenkin menivät!

iie. 170cm korkea Angel With a Shotgun oli tammamaisen ärhäkkä, mutta samalla luotettava estetykki. Jäädessään eläkkeelle 16-vuotiaana, kulomusta hannovertamma oli ehtinyt kiertää Grand Prix-tason esteratoja niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa voittaen melkein kaiken mahdollisen olympiakullasta MM-kultaan. Tamma asui Englannissa suurella siitostallilla, joten luonnollinen uranvaihdos oli tietenkin siitostammaksi. Tämä tapahtui kuitenkin vasta parin vuoden päästä, sillä tamman omistaja halusi antaa sille kunnon levon ennen varsojen kaitsemista. Tamma sai kahdeksan kaunista varsaa, joista vain yksi ei ollut musta.

ie. Tummanrautias hannovertamma Diamonds Are Forever oli diiva isolla D:llä. Välillä tuntui, ettei tammalle kelvannut yhtikäs mikään: se vain murjotti karsinassaan ja käänsi peräpäänsä ovelle päin. Diiva, myös siis lempinimeltään eikä pelkästään käytökseltään, onnistui kuitenkin hurmaamaan kun sille tuulelle sattui. Saksassa asunut tamma kilpaili satunnaisesti rataesteillä hypäten noin metrin korkuisia ratoja. Tamman mielenaloja ei kuitenkaan osattu ennustaa, joten tulokset vaihtelivat melko reippaasti. Tamman omistaja oli hyvin skeptinen varsottamisen suhteen, sillä hän ei halunnut samanlaisia tapauksia lisää. Loppujen lopuksi Diiva sai kaksi orivarsaa, joista toinen on ruunattu.

iei. Forever Is a Long Time oli mustanpuhuva 165cm korkea hannoverori, joka oli "siunattu" macholla luonteella. Orin tarhaamiseen tarvittiin välillä kolmekin ihmistä, sillä se usein pisti show'n pystyyn keskellä sveitsiläistallin pihamaata. Omistaja oli kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, ettei oria ruunattaisi, koska sen jälkeläisille olisi vielä kysyntää. Kaiken lisäksi ori menestyi äärettömän hyvin esteratsastuksessa. Omistajan rahavainu piti paikkansa, sillä orin jälkeläiset olivat hyvin kyvykkäitä, vaikka toisinaan melko rauhattomiakin, tapauksia. Orin kumppaneiksi pyrittiin valitsemaan rauhallisia ja selväpäisiä tammoja tasoittamaan luonnevivahteita.

iee. Pienikokoinen, vain 155cm korkea hannovertamma Safety Zone oli sveitsiläisen kasvatustallin ylpeys. Vaaleanpunarautiaan tamman kilpailu-uran meriitit puhuivat puolestaan, sillä se oli voittanut miltei kaiken mahdollisen voitettavissa olevan. Myöhemmin siitostammaksi siirtyessään oritarjouksia tulvi ovista ja ikkunoista ja varsojen ostajia löytyi jonokaupalla oven takaa. Tamman omistaja sai siis vapaasti valita parhaimmat tarjoukset. Varsoja tamma pyöräyttikin huimat kaksitoista. Ihmisiä miellytti tammassa meriittien lisäksi sen estehevoselle epätyypillisen kuuliainen ja rauhallinen luonne.


e. Vegas Skies muistuttaa paljon luonteeltaan sekä ulkonäöltään Symphonya. Lempeä punarautias tamma on kuitenkin yllättävän "pienikokoinen": vain 159cm korkea. Pienuus ei kuitenkaan ollut minkään sortin haitta esteratsastuksessa, sillä tamma peittosi kanssakilpailijansa nopeudellaan ja ketteryydellään. Erityisen hyvä se olikin aikavertailuluokissa. Nykyään eläkepäiviään viettävä Vegas on nimensä mukaisesti kotoisin Yhdysvaltojen Las Vegasista. Tamman omistaja on vaihtunut muutamaan otteeseen, mutta tamma asuu edelleen Yhdysvalloissa. Kotimaan kilparatojen jälkeen tamma siirtyi siitostammaksi ja on tähän mennessä jättänyt jälkeensä 8 hyvin menestynyttä jälkeläistä, joista Symphony Soldier on tamman kolmas varsa.

ei. Huliviliksikin kutsuttu rautias hannoverori Intoxicated GER oli mieleenpainuva tapaus. Orin meno vaikutti siltä kuin sillä olisi ollut syntymähumala, jonka takia se kohelsi vähän enemmän kuin muut sen kotitilan oriit. Keskittymisvaikeuksista kärsivä ori oli kuitenkin tottelevaisuutensa puolesta kelpo esteratsu. Sen kilpauran kohokohtiin kuului muutama arvokas sijoitus suuremmissa saksalaisissa kilpailuissa, mutta kärkipaikalla se ei koskaan komeillut. Kriittisissä tilanteissa haalitut sijoitukset nostivat orin jalostusarvoa, sillä vaikka sen muu suku oli pärjännyt hyvin, ei orin oma kyvykkyys vakuuttanut monia. Intoxicated GER sai kuitenkin muutamia tammatarjouksia ja jälkeläisiä sillä on yhteensä viisi.

eii. Yhdysvaltalainen 170-senttinen ruunikko hannoverori High Hopes in Velvet Ropes nimettiin omistajansa suurten haaveiden mukaan. Tosin suorittajasuvusta peräisin oleva ori täytti tehtävänsä kilpahevosena mukisematta. Vauhdikas ori pärjäsi kotimaansa estekilpailuissa tasaisesti ja kilpaili muutamaan otteeseen myös Euroopan suurkilpailuissa. Orin pitkä ura sai onnistuneen päätöksen sen ollessa 15-vuotias, kun sen omistajalle myönnettiin erityinen kasvattajapalkinto juuri tämän orin ja sen suvun, jossa näkyi saman kasvattajan työtä, perusteella. Orin jalostusarvo ja kysyntä kohosivat huimasti ja se saikin monen monta jälkeläistä.

eie. Trading Yesterday eli harvinaisen epätavallisen elämän kilparatsuksi. Vaaleanrautias hannovertamma asui pienessä etelä-saksalaisessa kylässä eikä sen kotitalli välttämättä ollut ihan kaikkien EU-direktiivien mukainen. Siitä huolimatta se eli hyvin onnellisen elämän ja sillä oli yleensä mahdollisuus laiduntaa koko kesä. 164 senttimetriä korkea tamma kiersi ympäri Saksaa hyppäämässä 140cm korkeita ratoja. Kilpailutahti ei kuitenkaan ollut kovin tiheä, minkä takia se ei ehtinyt haalimaan monia sijoituksia. Tamma astutettiin muutaman kerran ja ensimmäisellä varsomiskerralla se sai kaksoset! Toinen kaksosista jätettiin kotitilalle ja muut saivat hyvät kodit lähiseudun kilpatalleilta.

ee. Hannovertamma That '70s Song oli rempseä tapaus, jonka kanssa ei aika käynyt pitkäksi, ei sitten millään. Punaruunikko tamma oli pienen vegasilaisen ratsastuskoulun suosituin hevonen, sillä se hyppäsi 130cm korkeita ratoja ja taitoi kouluratsastuksessakin vaativan B:n tasolle. Ratsastuskoulun omistaja onneksi tiesi, millainen hevonen hänellä seisoi tallissa. Sentille palkattiin jossain vaiheessa ammattikisaaja, joka kilpaili sillä pääosin esteillä paikallisissa kilpailuissa. Tamma menestyi mukavasti, minkä takia omistaja halusi tammasta itselleen muutaman varsan. Lopulta omistajalle itselleen jäi vain yksi tammavarsa, sillä ostajaehdokkaita siunaantui aivan yllättäen. Sentin varsoista maksettiinkin pitkä penni.

eei. Jos stereotyyppinen "jenkki" pitäisi ilmentää hevosen muodossa, olisi The Cab ollut siihen sopiva valinta. Ratsastajalleen aina uskollinen tummanruunikko hannoverori oli kiiltävine karvoineen hyvin kilpailuhenkinen esteratsu. New Yorkin laitamilla olevalla siitostallilla asunut ori oli yksi tallin silmäteristä ja lellikkihepoista, eikä syyttä: ori rohmusi maan suurimmista kilpailuista palkinnot miltei aina osallistuessaan. 166 senttimetriä korkealla orilla oli kysyntää myös jalostusmarkkinoilla, aina Eurooppaan saakka, ja lopulta sille kertyikin huima määrä jälkeläisiä, joista jokainen oli varma suorittaja esteillä.

eee. Koko Symphony Soldierin emälinja on kotoisin Las Vegasista, eikä tähän tee poikkeusta hannovertamma Living Louder. Ruunikko 168cm korkea tamma oli esteratsu suoraan kiiltävistä valokuvista. Tammalla oli uskomaton kapasiteetti ja ketteryys esteratsastukseen, jossa se kilpailikin kiitettävän pitkään. Se starttasi muutaman kerran myös maastoesteillä, mutta pienen kompuroinnin takia ei omistaja halunnut ottaa riskejä tamman loukkaantumisen suhteen. Kilpauransa jälkeen tamma myytiin Kanadaan, jossa se vietti loppuelämänsä harrastehevosena. Living Louder sai vain yhden varsan, joka syntyi jo Yhdysvalloissa ja jäi tamman entiselle omistajalle, vaikka tamman varsoille olisi varmasti ollut vientiä.