Navelina Sporthorses

Skelett GER

Skelett GER, "Keira"
Holsteinertamma
164cm, musta
Syntynyt 26.03.2009   Saksa
8v. 26.09.2009

Omistaja Sanchez, VRL-10533
Adam Blech, Saksa
Rekisterinumero VH06-044-5167

Esteratsastus taso 160cm

 


25.03.2014 ERJ-I palkittu (109p.)

 


Sukutaulu

Isä
Bojangles evm
hols, 165cm, prt
Isän isä
MDC Run evm
hols, 159cm, prt
Isän isän isä
Too Fast Too Furious evm
Isän isän emä
Between the Madcaps evm
Isän emä
Killer Bounce evm
hols, 167cm, mrn
Isän emän isä
Rebound GER evm
Isän emän emä
Harley Queen evm
Emä
The Morning evm
hols, 166cm, rn
Emän isä
Night Crew evm
hols, 169cm, trn
Emän isän isä
Black Nightshade evm
Emän isän emä
Creativity GER evm
Emän emä
The Day evm
hols, 165cm, rn
Emän emän isä
The Twilight evm
Emän emän emä
The Evening evm

i. Bojangles on oikein näyttävä, 165cm korkea, punarautias ori. Saksassa syntynyt holsteininhevonen onkin estehevosen perikuva, ainakin mitä tulee kisakentillä olemiseen. Orilla oli upea kisaura kotimaassaan, mutta viettää nyt eläkepäiviään. Kotioloissa se on varsin temperamenttinen ori, jota ei taluteta minnekään, ellei ketju tai kuolain ole suussa. Orimainen ja hieman jopa diivamainen otus on kuitenkin ansainnut paikkansa holsteinjalostuksessa, sillä se on jättänyt jälkeensä oikein hienoja, menestyviä ja kyvykkäitä jälkeläisiä, vaikka luonnettansa se on periyttänyt melkeinpä turhankin hanakasti jälkipolville.

ii. MDC Run on hienona periyttäjänä tunnettu, valitettavasti liian aikaisin vihreämmille laitumille laukannut ori, joka tunnettiin niin hankalasta luonteestaan kuin mahtavasta suorituskyvystään. Ei sitä ollut näölläkään pilattu, sillä orilla oli kaunis, kuparinvärinen karva ja ylväs rakenne, unohtamatta lennokkaita ja varsin matkaa voittavia liikkeitä, vaikka säkäkorkeutta ei sillä ollut kuin 163cm. Saksassa syntynyt ori kuoli kotitallillaan laitumella saamaansa vammaan ja se lopetettiin vain yhden menestyksekkään astutuskauden jälkeen.

iii. MDC Runin taustalta löytyy hieno, lempeä ja melkein ruunamainen ori Too Fast Too Furious, joka nimellään hieman huijaten oli hieno, 160cm korkea ruunikko englantilainen täysiverinen. Kenttäkisoissa kuin kotonaan oleva ori voitti monia mitaleja arvokisoista kotimaassaan Iso-Britanniassa, mutta valitettavan hankosideongelman jälkeen tyytyi jalostusorin tehtävään. Ori jättikin jälkeensä erittäin taitavia ja monissa eri lajeissa pärjääviä jälkeläisiä.

iie. Between the Madcaps olikin sitten diivamainen ja erittäin temperamenttinen, 169cm korkea musta holsteintamma, joka ei kisakenttiä niinkään nähnyt, vaan keskittyi lähinnä näyttelyiden valloittamiseen. Sen hermot eivät kestäneet kilparadoilla, mutta kotioloissa sillä hypättiin vaivatta korkeitakin esteitä. Siitostammaksi päästyään sen varsat olivat Saksan parhaimmistoa, vaikka varsoille periytyikin tamman kipakkaa luonnetta.

ie. Killer Bounce oli tamma, joka vakuutti kaikki niin kisakentillä kuin laitumella. Kaunis, mustanruunikko, 157cm korkea tamma oli oikea tykki mitä tuli kisaamiseen, mutta myös jalostukseen. Hienolla, tosin hieman oikukkaalla luonteella varustettu tamma oli jo nuorena jäänyt pieneksi kooltaan, mutta se ei estänyt hyvän rakenteen ja kestävän hermorakenteen muodostavaa kokonaisuutta, joka mahdollisti oman säkäkorkeutensa yli hyppäämistä. Hienossa saksalaisessa kasvatustallissa tamma saikin monen monta meriittiä ja myöhemmin se palkittiin myös jälkeläisten perusteella.

iei. Killer Bouncen vanhemmista ei välttämättä olisi voinut uskoa, minkälainen yhdistelmä niistä tulisi. Rebound GER oli suorastaan mahdoton ori, joka vaati erittäin paljon pään hakkaamista seinään, jotta se edes hyppäisi esteitä keskittyen. Musta, 167 cm korkea holsteinori oli sukunsa puolesta haluttu isäori, mutta tämän omat suoritukset jäivät vähäisiksi sen kilpaillessa vain paikallisissa estekilpailuissa. Periyttäjänä se on ollut yllättävän pätevä, mutta silti orista ei ole kuin viisi varsaa. Tosin ne ovat menestyneet sitäkin paremmin.

iee. Harley Queen oli vaatimaton, 160cm korkea ruunikko holsteintamma, joka ei koskaan nähnyt kisakenttiä. Tamman suvussa oli menestyneitä estehevosia, mutta jo varsana katkennut jänne oikeasta takajalasta esti tamman käytön suurilla estekentillä. Tamma oli kuitenkin erittäin mukava harrasteratsu ja saattoi sillä hypätä ratsastustunnilla. Tammaa käytettiin jalostukseen, vaikka sen tiinehtyvyys olikin melko huono, ja näin ollen se jätti jälkeensä vain kolme varsaa.


e. Lempeänä ja erittäin kauniina tunnettu The Morning on kaunis, ruunikko holsteintamma, jonka rakenne ei välttämättä ole se parhain, mutta jonka suorituskyky radalla kompensoi kaikki puutteet. Moni ei uskoisi 165cm korkean tamman hyppäävään lähes itsensä korkuisia esteitä, mutta tällä neidillä olisi varmasti ollut erittäin paljon enemmänkin kapasiteettia, jos se olisi saanut itselleen rohkean kisaajan silloin, kun se vielä kiersi kisaamassa. Rohkeutta ei tältä saksalaiselta tammalta puutu ja se hyppääkin minkä tahansa yli puhtaalla tekniikalla. Kisauran päätyttyä tamma on kunnostautunut oikein mahtavasti siitostammana ja ei ole näin ollen pettänyt kenenkään odotuksia kertaakaan.

ei. Luonteikas Night Crew on Saksassa tunnettu jalostusori, joka onnistuneen kilpauransa jälkeen on jättänyt jälkeensä erittäin haluttuja varsoja. Orin astuessa vain luonnollisesti on tammojen määrä ymmärrettävästi vähäinen, mutta se onkin osaltaan nostanut sen jälkeläisten kysyntää melkeinpä pilviin asti. Tummanruunikko, 169cm korkea holsteinori onkin täyttänyt kasvattajansa odotukset jok'ikisessä suhteessa ja jatkaa niiden täyttämistä, vaikka ikä alkaa jo hieman painaa. Luonteeltaan temperamenttinen, mutta kuitenkin yhteistyökykyinen ja -haluinen ori onkin ollut ilo niin omistajalleen kuin kilpailuttajalleen.

eii. Nightcrewn takaa löytyy kaksi omalla tavallaan erittäin menestynyttä hevosta. Black Nightshade on hieno, nimensäkin perusteella arvattavasti, musta ori, joka jätti jälkeensä erittäin pienen pataljoonan estehyppääjiä. Luonteeltaan erittäin hankala holsteinori vaati käsittelijöiltään niin hermoja kuin jonkinasteisia haarniskoja, sillä se ei todellakaan säästellyt kritiikkiä, jos jokin ei mennyt sen pään mukaan. 170cm täyttä, temperamenttista lihasta tekikin oikein hienon uran kisakentillä. Ori oli tunnettu niin Saksassa kuin ulkomaillakin.

eie. Creativity GER oli hienon uran siitostammana tehnyt raudikko holsteininhevonen, jonka kanssa ei missään vaiheessa suunnattukaan kisakentille. Tamma oli heti alusta alkaen tarkoitus jättää siitostammaksi uuden omistajansa talliin Tanskassa. Suuri, 168cm korkea tamma oli erittäin kaunis rakenteeltaan, ja teki erittäin mieleenpainuvan vaikutelman joka kerta. Kerran tamman nähtyään sitä ei voinut unohtaa ja vielä vähemmän, jos se oli jo ehtinyt upottamaan hampaansa käsivarteesi...

ee. The Day oli hieno holsteininhevonen, jonka syntymä oli erittäin suuri päivä tamman kasvattajalle. Se oli pienen aloittelevan saksalaisen kasvatustallin ensimmäinen kasvatti ja vieläpä mitä parhaimmista sukulinjoista. Ruunikolla tammalla ei elämänsä aikana ollut oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa kuin menestyä ja se kaikkien onneksi lunasti odotukset. Arvokisoista tamma haki erittäin monet mitalit ja pokaalit, niin kotimaassaan Saksassa kuin muualla Euroopassa ja kävipähän se jopa Kiinassa asti hyppäämässä ja voittamassa! 165cm säältään oleva tamma oli oikein näyttävä näky suorastaan liidellessään esteiden yli, vaikka tamman luonne olikin sitten hieman hankalampi. Se ei antanut yhtään mitään ilmaiseksi ja jälkeläiset kuuluivat samaan kastiin. Tamma kuolikin ensimmäisen varsansa, The Morningin, synnytykseen.

eei. The Dayn takaa löytyy hienompaakin hienompia hevosia, jotka ovat menestyneet oikeastaan kaikilla osa-alueilla elämässään. The Evening oli vanhalinjainen saksalaisori, joka hyppäsi harvinaisissa puissance-luokissa, joissa aloituskorkeus on 170-180cm. 166cm korkea holsteiner oli vakuuttava omassa lajissaan ja voittikin erittäin monta kilpailua erittäin puhtaasti. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen kestävää rakennetta, sekä uskomatonta ponnistusvoimaa, unohtamatta rohkeutta hypätä minkä tahansa esteen yli. Tämän mustan orin jälkeläiset ovatkin olleet aivan omaa luokkaansa kaikissa este- sekä kenttäkilpailuissa!

eee. The Twilight oli musta, Saksassa syntynyt tamma, joka heti ensiaskelillaan näytti, että siitä puhuttaisiin ja pitkään. Tamma oli luonteeltaan helpompi kuin koko muu Skelettin suku, mutta yhtä loistava mitä tuli suorituskykyyn. Tämä 170cm korkea holsteintamma hyppäsi aivan puhtaasti minkä tahansa esteen yli, mutta oli tammassa myös kouluratsun ainesta! Se kiersi menestyksekkäästi kenttäratsastuskilpailuja ennen kuin jäi siitostammaksi 15-vuotiaana, jättäen jälkeensä 5 jälkeläistä.

© Meiju K, kiitos!