Navelina Sporthorses

The Dawn

The Dawn, "Pappa"
Holsteinerori
170cm, tummanruunikko
Syntynyt 23.03.1997   Iso-Britannia
8v. 23.03.2005

Omistaja Sanchez, VRL-10533
Kasvattaja Rose Winston, UK
Rekisterinumero VH11-044-0322

Yleispainotus, 160cm / Va A (CIC4)

 


31.01.2014 ERJ-I palkittu (108p.)
30.03.2013 YLA2 palkittu (129p.)
15.01.2014 KRJ-II palkittu (91p.)

 


Sukutaulu

Isä
Quirro evm
hols, 171cm, rn
Isän isä
Question 1 evm
hols, 169cm, rn
Isän isän isä
Puzzle Bailey evm
Isän isän emä
Millie evm
Isän emä
PP Neon evm
hols, 170cm, trn
Isän emän isä
DJ Dallas evm
Isän emän emä
Bonnie evm
Emä
Lisbeth Girl evm
hols, 170cm, trn
Emän isä
Aron evm
hols, 167cm, rn
Emän isän isä
Black Jack evm
Emän isän emä
Blue Gemma evm
Emän emä
Lisa-Ann evm
hols, 168cm, mrn
Emän emän isä
Barry B evm
Emän emän emä
Sweet Caramel evm

Papan isä Quirro oli ehdottomasti sukunsa monitaituri. Sillä kilpailtiin vaativalla tasolla niin esteillä kuin koulussakin, eivätkä maastoesteetkään olleet temppu eikä mikään. Orin saattoi myös laittaa kärryjen eteen kopsuttelemaan. Kaunis, suurikokoinen ruunikon värinen ori keräsi ihmisten mielenkiinnon ulkomuodollaan ja palkittiinkin näyttelyissä useaan otteeseen. Valitettavasti ratsastusmenestyksensä puolesta ori ei ollut ihan kärkikahinoissa mukana. Se saattoi sijoittua helposti, mutta koskaan se ei ollut huipulla, mikä puolestaan saattoi johtua siitä, ettei sen omistaja osannut täysin valita, mihin heidän olisi kannattanut panostaa. Ulkomuotonsa takia Quirro sai kuitenkin monta kymmentä jälkeläistä, joista melkein kaikkien kohdalla osattiin valita joko este- tai kouluratsastus. Jälkeläisiä ori siis jätti vaikuttamaan molempiin lajeihin.

Isänisä Question 1 oli 169cm korkea ruunikko ori, joka kumma kyllä oli täysin estepainotteisesta suvustaan huolimatta koulupainotteinen hevonen. Orin suvun painotukset eivät kumminkaan näyttäneet häiritsevän Question 1:n sijoituksien keräämistä, vaan melkeinpä olisi voinut uskoa orin olevan täysin koulupainotteisen suvun jälkeläisiä. Harmi vain, että vaikka ori kuinka menestyi kouluratsastuksen saralla, ei sen omistaja herraa vienyt ikinä kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, sillä hän pelkäsi estepainotteisen suvun laskevan pisteitä liikaa. Niinpä Question 1 sai tyytyä ainoana niin sanottuna isona saavutuksenaan kantakirjauksen kolmanteen palkintoon.

Isänisänisä Puzzle Bailey oli ruunikko, 170cm korkea holstein ori, jolla oli hyvin menestyksekäs ura sekä kotimaassaan Saksassa, että myös Isossa-Britanniassa, jossa ori vieraili usein omistajansa ystävän kasvatustallilla astutuskäynneillä. Puzzle Bailey oli nimittäin myös tuon Iso-Britanniassa sijaitsevan kasvatustallin kasvatti ja siksi sen kasvattajalla oli etuoikeus käyttää oria jalostukseen. Jälkeläisiä tälle herralle syntyikin yhteensä kolmekymmentäviisi kappaletta, joista kaksikymmentä oli Puzzle Baileyn kasvattajan nimiin syntyneitä varsoja.

Isänisänemä Millie oli punaruunikko, 170cm korkea holstein tamma, joka kilpaili hyvin menestyksekkään uran esteratsastuksessa kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Jo pelkästään tamman voittoprosentti kaikista sen kisaamista kisoista oli noin kuusikymmentä prosenttia, joten se varmaan kertoo lähes kaikille, kuinka hyvästä esteratsusta oli kysymys. Vaikka Millie ei ikinä käynytkään kotimaansa ulkopuolella kisaamassa, niin se tunnettiin silti koko Euroopassa erinomaisten jälkeläistensä vuoksi. Jälkeläisiä Millielle syntyi nimittäin kymmenen kappaletta, jotka kaikki asuvat eri puolilla Eurooppaa.

Isänemä PP Neon oli tummanruunikko, 170cm korkea holstein tamma, jonka painotuslaji oli esteratsastus, ja jossa tamma olikin erittäin hyvä. Sijoituksia nimittäin sateli tasaiseen tahtiin lähestulkoon jokaisista kisoista joihin PP Neon vain ilmoitettiin ja tamma tunnettiinkin todella hyvin kotimaansa esteratsastuspiireissä. Kun tuli aika, että PP Neon siirtyi kokonaan jalostukseen, oli tamman kasvattaja hyvin katkera siitä, ettei hän saanut ainuttakaan varsaa omistukseensa tästä estetykistä. Kumminkin, koska jälkeläisiä syntyi yhteensä vain kolme kappaletta, oli ymmärrettävää että niiden kotien valintaan piti käyttää hyvin paljon aikaa ja harkintaa. Näistä kolmesta varsasta ainoastaan yksi jäi PP Neonin kotimaahan Isoon-Britanniaan ja kaksi lähti jalostus- ja kisakäyttöön Saksaan eräälle menestyneelle holsteintallille.

Isänemänisä DJ Dallas oli tummanruunikko, 168cm korkea, estepainotteinen holstein ori, joka syntyi eräälle menestyksekkäälle kasvatustallille Isoon-Britanniaan ja myös asui siellä koko elämänsä. Sen lisäksi, että ori omasi erinomaisen hyppykapasiteetin ja kisasi jopa 160cm korkeilla esteillä, sillä oli myös erittäin komea ja kaikkia sen tavanneita ihastuttava ulkonäkö. Tuo komea ja rodunomainen ulkonäkö oli kaikeksi onneksi erittäin hyvin periytyvä ominaisuus ja oria kysyttiin todella paljon jalostukseen ympäri Eurooppaa. DJ Dallasin omistaja oli kumminkin hyvin tarkka orin jalostuskäytöstä ja siksi jälkeläisiä syntyikin sen elämän aikana ainoastaan kymmenen kappaletta. Näistä suurin osa jäi Isoon-Britanniaan, mutta muutama lähti myös eri puolille Eurooppaa jatkamaan sukuansa.

Isänemänemä Bonnie oli 167cm korkea ruunikko, estepainotteinen holstein tamma, jonka kanssa kisattiin hyvin paljon kansainvälisillä kisakentillä aina Amerikkaa myöten. Koska Bonnie pärjäsi niin mielettömän hyvin lajissaan, kyseltiin sen varsoja jo paljon ennen kuin niitä oli edes suunnitelmissa, mutta loppujen lopuksi tamman omistaja teki rahakkaan sopimuksen Bonnien kasvattajan kanssa, että kasvattaja saa teettää tammalla neljä varsaa millä tahansa orilla, eikä enempää varsoja teetettäisikään. Kun sopimuksen täyttöön panon aika tuli, oli Bonnie jo palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, sekä kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla.


Papan emä Lisbeth Girl oli brittiläisen Winstonin tilan paras siitostamma. Tammalla kilpailtiin sen nuoruusvuosina grand prix -tason esteradoilla ja se saavuttikin Euroopassa muutaman erittäin arvokkaan voiton, mikä johti sen varsojen suureen kysyntään. Tummanruunikko tamma oli kilpailutauolla sen saadessa pari varsaa, mutta teki paluun kilparadalle kaksitoistavuotiaana. Lisbeth ei kuitenkaan enää ollut niin terävässä iskussa kuin se joskus oli ollut, joten uran jatko jäi lyhyeksi. Tamma kuitenkin sijoittui kotimaansa arvostetuimmassa kilpailussa, minkä takia tamman jälkeläisten arvo oli edelleen huipussaan. Winston jätti tammasta itselleen yhden tammavarsan suvun jatkeeksi, mutta muut kymmenen varsaa menivät kuin kuumille kiville.

Emänisä Aron oli 167cm korkea ruunikko holstein ori, joka kilpaili todella tiheällä tahdilla painotuslajissaan esteratsastuksessa. Koska kisatahti oli tiheä, tuli myös sijoituksia kerättyä nopeaan tahtiin, mutta oli liian paljosta rasituksesta myös haittaa. Aron nimittäin joutui jäämään kisaeläkkeelle jo 10-vuoden iässä, sillä sen jalkojen lihakset olivat niin kuluneet liian tiheästä kilpailurytmistä. Tämä laskettiin orin silloisessa asuinmaassa Saksassa eläinrääkkäysrikokseksi ja niinpä Aronin kasvattaja pakkolunasti orin takaisin omistukseensa Isoon-Britanniaan ja jätti orin varhaiselle siitoseläkkeelle. Ori saikin kasvattajansa omistuksessa kymmenen kappaletta hyvin menestyneitä varsoja, joiden omistajat voivat varmasti olla ylpeitä hevosistaan.

Emänisänisä Black Jack oli 170cm korkea, tummanruunikko, estepainotteinen ori, jolla kisattiin sen painotuksesta huolimatta satunnaisesti myös kouluratsastuskisoissa. Vaikka sijoituksia tulikin estekisoista huomattavasti enemmän kuin koulukisoista, piti Black Jackin omistaja tärkeänä saada satunnaista vaihtelua elämään sekä itselleen, että orilleen. Koska tämän herran kisamenestys oli esteratsastuspuolella todella huimaa, palkittiin se loppujen lopuksi esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa ensimmäisellä palkinnolla ja Black Jack myös kantakirjattiin toisella palkinnolla.

Emänisänemä Blue Gemma oli 169cm korkea, ruunikko, esteratsastuspainotteinen holstein tamma, joka muutti heti luovutusiässä kasvattajaltaan Saksasta erään tunnetun Isossa-Britanniassa asuvan holsteinkasvattajan omistukseen. Tässä tammassa nähtiin nimittäin potentiaalia vaikka mihin jo pelkästään sen suvun vuoksi ja Blue Gemmasta käytiinkin kova tarjouskilpailu ennen kuin sen lopullinen omistaja selvisi. Kun tamma tuli kisaikään, huomattiin, ettei kauppa ollut ihan turha, sillä neiti sijoittui lähestulkoon jokaisessa estekisassa johon se vain pääsi osallistumaan. Koska tamma oli jo 12-vuoden iässä ansainnut huomattavan määrän sijoituksia, palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla ja kantakirjattu toisella palkinnolla, siirtyi se jo silloin hyvin ansaitulle kisaeläkkeelle.

Emänemä Lisa-Ann oli mustanruunikko, 168cm korkea holstein tamma, joka oli kyllä esteratsastuspainotteinen, mutta jolla ei ikinä monessakaan kisassa käyty pyörähtämässä. Lisa-Annin omistaja oli nimittäin sitä mieltä, että tammalla oli jalostusarvoa tarpeeksi jo pelkän sukunsa perusteella, joten mitä sitä suotta kisoja kiertämään turhaan. Ihan väärässä tuo tamman omistaja ei kumminkaan ollut, sillä Lisa-Annin varsat olivat todella kysyttyjä sen suhteellisen harvinaisen ja hyvän suvun vuoksi, mutta yleensä ostajaehdokkaat katosivat kun saivat kuulla varsojen hinnan. Varsoja tälle tammalle syntyikin loppujen lopuksi viisi kappaletta, joista kolme vietti kasvattajansa luona hyvän tovin luovutusiän jälkeenkin.

Emänemänisä Barry B oli 165cm korkea, musta holstein ori, jolla kilpailtiin hyvin menestyksekäs ura esteratsastuskilpailuissa. Tämän herran nimi tunnettiin myös enemmän kuin hyvin sekä sen kotimaassaan Isossa-Britanniassa, että myös muualla maailmassa. Barry B nimittäin palkittiin jo 4-vuotiaana lupaavimpana esteratsuna ja turhaan tuota palkintoa ei selkeästikään annettu, sillä tämä ori sijoittui jo hyvin nuorena jopa isommissa ja arvostetuimmissa kilpailuissa erittäin hyvin. Muutamana vuonna Barry B jopa voitti Ison-Britannian estemestaruuden. Jälkeläisiä ori sai yhteensä neljä kappaletta elämänsä aikana.

Emänemänemä Sweet Caramel oli 166cm korkea, estepainotteinen ruunikko holstein tamma, jolta odotettiin suuria jo ennen ensimäistäkään kisaa. Tamma syntyi nimittäin erittäin arvostetun holstein-kasvattajan tallilla ja erittäin arvostettuun esteratsusukuun, jonka juuret olivat holsteinin alkuperämaassa Saksassa. Turhan suuria tältä neidiltä ei odotettu, sillä vaikka tappioitakin tuli kisoissa, kertyi myös sijoituksia kiitettävä määrä sen elämän aikana. Sweet Caramel myös kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla jo 7-vuotiaana.


2. ja 3. sukupolvi © *lumienkuli*, kiitos!